Cetatea Negru Vodă reprezintă unul dintre cele mai vechi lăcașe de cult de origine dacică, fiind considerată, conform cercetătorilor, cel mai important lăcaș geto-dacic de pe întreg teritoriul țării în trecut.

În prezent, autoritățile au transformat Cetatea Negru Vodă într-o veritabilă mănăstire de rit ortodox, devenind astfel unul dintre cele mai vizitate locuri de cult.

Istoricul Cetății Negru Vodă din comuna Cetățeni dezvăluie că aceasta a fost întemeiată în cele mai vechi timpuri, conform arheologilor, cu estimări care indică că datează din secolul V î.Hr. Cetatea era cunoscută în rândul dacilor și geto-dacilor, iar legenda spune că chiar și Zamolxis venea să o viziteze.

Principalele obiective de vizitat în Cetatea Negru Vodă includ portretul Cavalerului Trac și mai multe rânduri de pași, presupus a fi legați de domnul Negru Vodă.

Programul de vizitare al Cetății Negru Vodă este zilnic.

În apropiere de Cetatea Negru Vodă, puteți explora și alte obiective turistice, precum Peștera Negru Vodă și Peștera Moșului, două atracții importante ale regiunii.

Contact Cetatea Negru Vodă din comuna Cetățeni:

  • Tel: 0248 544 000, 0745.093.294 / 0745.537.816
  • Email: cetatuiamuscel@yahoo.com
  • Web: http://www.cetatuiamuscel.ro/

Adresa Cetății Negru Vodă din comuna Cetățeni:

  • Localitate: comuna Cetățeni, județul Argeș

Coordonate GPS: 45.70463 N 24.88114 E

Cum se ajunge la Cetatea Negru Vodă din comuna Cetățeni:

  • Destul de aproape de localitatea Cămpulung, în direcția Bran-Cămpulung-București, la aproximativ 5 km de Breaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *