Castelul Teleki se găsește în localitatea Pribilești, județul Maramureș. Cu o istorie ce se întinde pe aproape 300 de ani, acest castel a fost resedința de vară a nobilului Geza Teleki și a rămas în proprietatea familiei Teleki până în anul 1949. În perioada comunistă, clădirea a fost destinată unor diverse scopuri, servind drept sediu pentru CAP (cooperativa agricolă de producție), sală de cinema sau depozit de cereale.

De-a lungul timpului, Castelul Teleki nu a mai beneficiat de lucrări ample de renovare și se află într-un stadiu avansat de degradare. Singura intervenție notabilă a avut loc în 1998, când Ministerul Culturii a efectuat reparații la acoperiș.

Bine de știut:
Clădirea are o suprafață de 600 de metri pătrați, distribuiți pe două nivele. Aspectul său arhitectural și istoric face din Castelul Teleki o atracție remarcabilă, chiar dacă se află într-o stare de degradare.

Această bijuterie arhitecturală și istorică adăpostește povești bogate și reprezintă un potențial proiect de restaurare pentru a-i reda gloria de altădată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *