Castelul Kálnoky, construit în anul 1500, reprezintă, de fapt, conacul de vânătoare al familiei contelui Kálnoky. El este o remarcabilă creație în stil renascentist, împodobit cu decorațiuni pictate pe pereți. Abandonat pentru mai bine de 50 de ani, în prezent, după ce a fost retrocedat familiei sale, castelul se află în curs de renovare.

Legenda spune că în secolul al XIII-lea, în timpul unei partide de vânătoare, regele Ungariei a fost salvat de un secui numit Kálnoky. Secuiul a nimerit cu o săgeată ursul care amenința monarhul și l-a ucis, salvând astfel viața acestuia. Ca recunoștință, regele l-a nobilat și i-a oferit, de asemenea, moșia de la Micloșoara. Până în ziua de azi, stema familiei reflectă un urs străpuns de săgeată.

Castelul este înconjurat de o grădină englezească și a fost reconstruit în stil clasic în secolul al XX-lea. Fațada care privește spre lac, bastionul și balconul închis păstrează trăsăturile stilului renascentist.

Bine de știut: Astăzi, contele Tibor a transformat domeniul într-o zonă dedicată turismului rural ecologic, având ca principală atracție Castelul Kálnoky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *