Situată la altitudinea de 1.090 m, în apropierea comunei Arieșeni, la poalele Vârfului Piatra Graitoare, Cascada Vărciorog se remarcă printr-o cădere de apă de peste 15 metri înălțime.

Valea Vărciorog este o vale tânără, caracterizată de numeroase rupturi de pantă. Peisajul este sălbatic, iar drumul către cascada este puțin anevoios, dar efortul de două ore este răsplătit de priveliștea spectaculoasă a cascadei. Înconjurate de pădurea de molizi și brazi, cascada și împrejurimile ei adaugă un farmec aparte acestui loc. Zona cascadei a fost declarată rezervație peisagistică datorită frumuseții sale.

Este recomandat să vizitați cascada în primăvară, când debitul râului Vârciorog este mai mare. În această perioadă, pe marginea drumului forestier se pot observa brandușe și ghiocei, aducând un plus de frumusețe peisajului. Vara și toamna sunt, de asemenea, perioadele în care Cascada Vărciorog este frecvent vizitată.

Cascada Vărciorog este accesibilă tot timpul anului și poate fi vizitată și în sezonul rece, cu mențiunea că în această perioadă cascada poate fi în mare parte înghețată.

Pentru a ajunge la Cascada Vărciorog, accesul se face pe un drum forestier marcat cu un indicator, din DN75 care duce de la Arieșeni la Garda de Sus. Traseul este marcat cu un pătrat cu cruce galbenă și străbate un peisaj sălbatic și impresionant, justificând fiecare minut din cele două ore necesare parcurgerii până la cascadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *