Inaugurat în anul 1879, Carul cu Bere rămâne una dintre cele mai vechi berării din Bucureștiul de altădată. În etapa sa inițială, berăria își desfășura activitatea în hanul Zlatari, iar după două decenii, și-a mutat sediul în strada Stavropoleos. Sub îndrumarea lui Nicolae Mircea și a familiei sale, hanul a devenit un adevărat punct de atracție pentru locuitorii Bucureștiului.

Carul cu Bere se distinge ca unul dintre cele mai semnificative locuri de vizitat în zonă. Arhitectura sa, picturile, vitraliile și sculpturile berăriei au imortalizat o parte din istoria Bucureștiului de altădată, redând farmecul micului nostru Paris. Personalități remarcabile ale vremii, precum George Coșbuc, Octavian Goga și Ion Luca Caragiale, au pășit pragul acestei berării, captivați de atmosfera sa aparte.

Berăria oferă o experiență autentică, cu o bere preparată după rețete tradiționale și bucate cu specific românesc. Astăzi, tradiția băutorilor de bere pare să prindă viață prin ceea ce se întâmplă în interiorul Carului cu Bere. O bere rafinată, pregătită după rețete bine păstrate, și atmosfera vibrantă de sărbătoare transformă orele petrecute aici în momente nostalgice, memorabile și mereu dornice de reexperimentat.

Informații suplimentare:

  • Mos Ghita, legendara figură a pivniței, și-a dedicat zeci de ani servirii la Carul cu Bere, coborând de nenumărate ori în pivnița plină de butoaie cu bere și vin, mereu însoțit de nelipsitul său felinar.

Carul cu Bere a devenit un simbol al tradiției berăriilor bucureștene, păstrându-și autenticitatea și farmecul de-a lungul decadelor. În afară de atmosfera sa istorică și de preparatele tradiționale românești, berăria oferă și alte aspecte interesante:

  1. Arhitectura de Epocă: Clădirea Carul cu Bere a fost restaurată și menținută într-un stil autentic, păstrând elemente arhitecturale specifice perioadei în care a fost construită. Intrarea sa impresionantă și detaliile artistice adaugă o notă de eleganță și istorie.
  2. Evenimente Culturale: Berăria găzduiește diverse evenimente culturale și artistice, de la concerte la expoziții de artă. Aceasta devine astfel un loc vibrant, plin de viață și activitate, oferind o experiență multilaterală vizitatorilor.
  3. Colecția de Obiecte Antice: În interiorul Carului cu Bere, vei regăsi o colecție de obiecte antice care sporesc farmecul istoric al locului. Obiecte precum sculpturi, tablouri și elemente de mobilier îmbină modernul cu tradiția într-un mod armonios.
  4. Mâncăruri Tradiționale Românești: Meniul bogat al berăriei include preparate tradiționale românești, oferind vizitatorilor ocazia de a degusta adevărata bucătărie locală. Mâncăruri precum sarmalele, mămăliga, sau mititeii sunt preparate cu atenție și autenticitate.
  5. Ambianța Prietenoasă: Carul cu Bere este cunoscut și pentru atmosfera sa primitoare și prietenoasă. Personalul calificat contribuie la experiența plăcută a vizitatorilor, creând un mediu în care oamenii se simt bineveniți și relaxați.
  6. Colț de Istorie Vie: Datorită trecutului său bogat și a istoriei fascinante, Carul cu Bere devine o adevărată călătorie în timp pentru cei care îl vizitează, oferind o privire autentică în viața socială și culturală a Bucureștiului din trecut.

Berăria continuă să rămână un punct de atracție deosebit pentru localnici și turiști, reprezentând un amestec unic de tradiție, gastronomie și cultură în inima Bucureștiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *