Biserica dintr-o Piatră este unul dintre cele mai remarcabile obiective turistice din județul Buzău, situată în localitatea Năeni, în vârful dealului Istrița, într-o zonă viticolă semnificativă pentru județ și țară.

Construită integral din celebra piatră de Năeni, Biserica dintr-o Piatră impresionează prin unitatea materialului folosit, de la structura generală până la detaliile altarului și catapeteasmei.

Accesul către Biserica dintr-o Piatră presupune parcurgerea unui drum destul de abrupt, localnicii numindu-l „atât de sus încât parcă ajunge în ceruri.” Privind la această clădire, cu siguranță nu poți trece indiferent, mirându-te de frumusețea sa unică. Biserica este închinată „Duminicii Floriilor” și sărbătorește această ocasiune cu o duminică înaintea Paștelui.

Obiective principale de vizitat la Biserica dintr-o Piatră:
Pictura Bisericii dintr-o Piatră urmează stilul bizantin, iar elementele de decor interior, precum strana, sunt minuțios cioplite în piatra de Năeni, conferind clădirii o durabilitate notabilă. Contribuții semnificative la construcție au avut artiști renumiți precum pictorul Florin Stan și sculptorul Gheorghe Tarasenco.

În apropierea Bisericii dintr-o Piatră, puteți explora și alte obiective turistice:

  • Peștera Pustnicului Ambrosie, la aproximativ un kilometru distanță.
  • Cariera de piatră și Grotele Preistorice, situate în proximitate.
  • Tabăra de Sculptură de la Năeni, Cramele de la Pietroasele, și Situl Arheologic Zănoaga, alte atracții semnificative ale regiunii.

Adresa Bisericii dintr-o Piatră din comuna Năeni:

  • Localitate: Comuna Năeni, Județul Buzău
  • Coordonate GPS: 45.111678, 26.50243

Cum ajungeți la Biserica dintr-o Piatră:
Pentru a ajunge la Biserica dintr-o Piatră, vă recomandăm să veniți dinspre Săhăteni, de pe DN 1B. Localitatea este traversată de DJ 205 (Sărata Monteoru – Pietroasele – Năeni – DN 1B).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *