Situată în apropierea ruinelor Cetății Sarmisegetusa, în Țara Hațegului, vei descoperi un adevărat monument istoric – Biserica din Densus. Această biserică, cu o istorie bogată și cutremurătoare, este parte a comunei cu același nume.

Conform cercetătorilor, denumirea Densus provine din latinescul „Silvia Densa,” care înseamnă pădure densă, un loc în care se presupune că este înmormântat Longinus, un general roman din timpul împăratului Traian. Odată ce ajungi în aceste locuri, nu poți să nu observi puritatea naturii și misterul care ne atrage să explorăm încă de la vederea bisericii printre florile și copacii roditori. Biserica din Densus este considerată cel mai vechi lăcaș de cult din țara noastră.

Legenda:
Încă din cele mai vechi timpuri, s-a răspândit ideea că Biserica a fost construită și închinată zeului Marte. O altă poveste, datată din anul 1847, sugerează că biserica a fost ridicată de către goți pentru ca Aron Densusianu să declare că acest loc de închinare a fost un mausoleu al generalului Longinus, iar prin turnul său urma să fie evacuat fumul gros, rezultat în urma sacrificiilor.

Bine de știut:
Biserica din Densus are hramul Sfântului Nicolae. Ori de câte ori ajungi aici, nu poți să nu observi micile povești ale preotului care slujește în acest loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *