Biserica de sub Lacul Beliș din județul Cluj devine vizibilă cu ușurință în perioadele caniculare, când nivelul apelor lacului scade semnificativ. Imaginea este impresionantă, oferind priveliștea ruinelor unei biserici, surprinse pe timpul verii.

Belișul a fost un sat fără atestare documentară, construit, se presupune, de către ciobanii care traversau zona, găsind aceste locuri ideale pentru păscut. Biserica de sub Lacul Beliș are o legendă notabilă. În încercarea de a evita o viitură puternică, autoritățile au construit un dig înalt, iar biserica a fost astfel scufundată. Icoanele și candelabrele au fost singurele obiecte salvate, fiind transferate în noul sat, așezat pe creasta Ungurului.

Istoricul Bisericii de sub Lacul Beliș din satul Beliș:

  • Datează din secolul al XIX-lea

Obiective principale de vizitat la Biserica de sub Lacul Beliș:

  • Picturile de pe biserica subacvatică, reprezentând chipurile sfinților și ale îngerilor, pot fi observate de turiștii curioși, dornici să imortalizeze aceste momente istorice creștinești.

În apropiere de Biserica de sub Lacul Beliș, puteți vizita și alte obiective turistice:

  • Biserica fortificată de la Văleni, Rezervația Naturală Cheile Ponorului, Cetățile Radesei sau Ghețarul Scărișoara sunt doar câteva dintre atracțiile turistice din regiune.

Adresa Biserica de sub Lacul Beliș din satul Beliș:

  • Localitate: satul Beliș, județul Cluj

Cum să ajungeți la Biserica de sub Lacul Beliș:

  • Urmați drumul european E60 Oradea-Cluj-Brașov și, de la Huedin, continuați pe DJ101, care vă va ghida până la Beliș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *