Biserica Calvaria din Mănăștur are hramul Sfânta Maria.

Istoric Biserica Calvaria din Mănăștur:

Această biserică datează din secolul al XI-lea și a avut inițial un rol defensiv. Cu toate acestea, zidurile sale au fost distruse în urma deciziilor lui Matia Corvin. Ulterior, regele Báthory István a donat mănăstirea și terenurile asociate iezuiților, care au fost alungați din țară în secolul al XVIII-lea.

Deși a fost lovită de un fulger și grav avariată, construcția a fost complet distrusă în timpul năvălirii turcilor între anii 1658-1661. A devenit apoi un hambar de semințe, iar zidurile sale au fost demolate pentru a face loc liceului din centrul orașului. Cu toate acestea, altarul a fost ocrotit miraculos de toate aceste încercări. În jurul său a apărut o capelă, iar în 1896, Biserica Romano-Catolică a construit actuala clădire de pe Dealul Calvaria. Cadrul natural și arhitectura în sine alcătuiesc o imagine de vis.

Obiective principale de vizitat la Biserica Calvaria:
În partea sudică a bisericii se găsesc morminte datând din secolul XIX. Lângă Biserica Calvaria, se pot vedea și ruinele bisericii.

Program de vizitare Biserica Calvaria:
Marți, Joi, Sâmbătă: 16:00 – 18:00

Bine de știut:
În apropiere de Biserica Calvaria, puteți vizita și alte obiective turistice notabile, cum ar fi Parcul Primăverii și Biserica Sfântul Ioan Gură de Aur.

Contact Biserica Calvaria din Mănăștur:
Tel: 0264.426.250

Adresa Biserica Calvaria din Mănăștur:

  • Localitate: Cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca
  • Strada: Mănășturului nr. 12
  • Coordonate GPS: 46.76130 N, 23.55762 E

Cum se ajunge la Biserica Calvaria:
Foarte aproape de centrul Clujului, Biserica Calvaria se află în cartierul Mănăștur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *