Situat la o altitudine semnificativă de 1438 de metri, Barajul de la Bolboci se găsește pe cursul râului Ialomița, în județul Dâmbovița. Odată cu formarea sa, barajul dă naștere lacului ce-i poartă numele și este poziționat în amonte de Cheile Zănoagei.

Barajul de la Bolboci se înalță la o înălțime de 55 de metri, având o structură din beton realizată cu intervenția omului. Cu o capacitate de acumulare de 18 milioane de metri cubi, barajul joacă un rol esențial în asigurarea apei potabile pentru orașul Târgoviște.

Peisajul în care este amplasat barajul este predominant montan, iar fauna și vegetația surprind prin frumusețea lor, creând un cadru natural deosebit. Apa acumulată în Lacul Bolboci atrage tot mai mulți vizitatori în fiecare an, fiind adesea impresionați de crestele muntoase și aerul proaspăt care creează o atmosferă pură și naturală, dificil de uitat.

Bine de știut:
Dacă dorești să petreci o noapte în aceste locuri, există opțiuni de cazare la pensiunile din regiune.

Istoric Barajul Bolboci din Masivul Bucegi:
Inițial construit în anul 1988, Barajul de la Bolboci a luat forma pe baza schițelor de proiectare ale Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice SA.

În apropierea Barajului Bolboci, mai poți vizita următoarele obiective turistice:
Un alt punct de interes semnificativ îl reprezintă Cheile Tătarului, situate în imediata apropiere, de la care poți ajunge la cabana Peștera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *