Balta Dracului este un monument al naturii cu o valoare deosebită în orașul Covasna. Acest fenomen natural constă într-o groapă la fundul căreia au loc eruptii permanente ale bulelor de namol.

Bulele în eruptie sunt, de fapt, degajări puternice de bioxid de carbon. Emanatiile carbogazoase sunt legate de procesele vulcanice care au avut loc în regiunea Munților Harghita-Calimani la sfârșitul paleocenului și începutul cuaternarului. Gazele emanate conțin bioxid de carbon cu o puritate maximă de 98%. Aceste gaze acumulate în spații special amenajate, denumite mofete, constituie un excelent și unic factor natural pentru tratarea unor multiple afecțiuni, în primul rând a bolilor aparatului cardiovascular.

Amenajată cu grijă, cu un grilaj de metal pentru a preveni accidentele și cu o flacără simbolică deasupra, această sursă minerală mocirloasă atrage atenția oricărui vizitator care a aflat despre această minune naturală.

Informații importante:
În prezent, vulcanul Balta Dracului este complet inofensiv, ultima mare erupție având loc în 1984. În secolul al XIX-lea s-au produs mai multe erupții: în 1837, 1857, 1864 și 1885, cea mai mare fiind în anul 1837.

Cum să ajungi la Balta Dracului:
Se află în centrul orașului Covasna, accesul fiind ușor și convenabil pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *