Statuia Aviatorilor reprezintă un monument istoric de referință pentru istoria patriei, aducând omagiu eroilor aerului care și-au sacrificat viețile pentru apărarea țării.

Statuia a fost o lucrare de lungă durată, cu o perioadă de cinci ani necesari pentru realizare. Procesul de sculptură a început în anul 1930 și a fost finalizat în 1935, sub îndrumarea sculptorului Lydia Kotzebue și a sculptorului Fekete Jozsef, care a dus la bun sfârșit proiectul.

Inițial, în momentul dezvelirii sale în 1935, statuia era cunoscută sub denumirea de Monumentul Eroilor Aerului. Aceasta a fost comandată și realizată din ordinul regelui Carol al II-lea, subliniind importanța recunoașterii sacrificiului eroilor aviatori în slujba țării.

Statuia Aviatorilor nu este doar un simplu monument, ci și o mărturie a recunoașterii aduse aviatorilor care au luptat și au căzut pentru patrie. Înălțată în memoria lor, această creație artistică servește drept simbol al curajului și devotamentului celor care și-au dedicat viața serviciului în cadrul forțelor aeriene. Este un punct de referință în peisajul urban al Bucureștiului, amintind generațiilor actuale de jertfa și patriotismul acestor eroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *