Stațiunea Covasna reprezintă locul ideal pentru a îmbina tratamentele specifice unei game vaste de afecțiuni cu recreere, drumeție și turism. Atestată documentar pentru prima dată în 1548, stațiunea Covasna beneficiază de resurse turistice importante, cu precădere naturale. Pe teritoriul stațiunii sunt valorificate izvoarele de apă minerală carbogazoasă, bicarbonatată, clorurat-sodică, feruginoasă, calcică, magneziană, hipotonică și hipertonică. Datorită climatului blând, aerului puternic ionizat negativ și cadrului natural deosebit de pitoresc, stațiunea Covasna este cunoscută și sub denumirea de „stațiunea celor 1000 de izvoare de sănătate.”

Atât poziția, la 600 m altitudine, între munți ale căror culmi sunt rotunjite, cât și potențialul hidrologic îi oferă stațiunii Covasna niște atuuri inestimabile. Cu toate că recomandările terapeutice vizează în special cei care suferă de afecțiuni cardiologice, Covasna este un loc potrivit și pentru cei cu probleme la tubul digestiv sau de natură ginecologică, de exemplu. Covasna reprezintă zona cu cele mai multe izvoare minerale din Ardeal, ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone și hipertone; mofetele și bioclimatul sedativ de cruțare contribuie la creșterea valorii acesteia.

De altfel, prezența acestora a contribuit la desemnarea numelui pe care stațiunea îl poartă și astăzi, Covasna. Cuvântul își are originea din limba slavă și se traduce ca „acru, acrișor.” Calitatea apelor a fost recunoscută în anul 1882 prin intermediul medaliei oferite la Târgu Mureș.

Indicații terapeutice includ afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni hepato-biliare și afecțiuni asociate. Contraindicații sunt reprezentate de boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, boli psihice, boli de natură tuberculoasă și sarcina normală peste 3 luni.

Tratamentul oferit cuprinde:

  • Băi cu apă minerală;
  • Băi de plante;
  • Duș subacval;
  • Electroterapie;
  • Masaj medical și masaj reflex;
  • Gimnastică medicală;
  • Împachetare cu parafină;
  • Aerosoloterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *