Situat în pitorescul culoar Rucăr-Bran, într-o zonă unde sălbăticia își găsește adevărata casă, iar natura își păstrează aspectul sălbatic, satul Ciocanu oferă o oază de liniște, permițându-ți să uiți pentru un moment de griji și probleme, și să te lași purtat de inspirația naturii…

Satul Ciocanu se găsește în comuna Dâmbovicioara, județul Argeș, aflându-se la una dintre cele mai înalte altitudini din țară, la 1200 de metri. Odată ajuns aici, poți admira cu atenție frumusețea Munților Bucegi și a Masivului Piatra Craiului. Dacă iubești sporturile de iarnă, poți veni în această zonă începând cu luna octombrie și până la începutul lunii mai. Totuși, în cazul în care ninge, trebuie să te aștepți la zăpezi abundente, iar singura modalitate de a părăsi satul poate fi cu ajutorul plugului sau săniilor. Iubitorii sezonului cald vor aprecia, de asemenea, plimbările pe crestele munților din apropiere, admirând puritatea naturii și farmecul vegetației și faunei din regiune.

Satul Ciocanu a rămas neafectat de intervențiile dure ale regimului comunist, iar localnicii reușesc și astăzi să-și muncească terenurile. Majoritatea locuitorilor se ocupă de creșterea oilor și a vacilor. Cu dealurile înverzite și casele răsfirate ici și colo, satul pare să fi fost transpus din paginile poveștilor unor scriitori celebri.

Bine de știut:
Pentru a ajunge aici, urmează direcția Brașov-Câmpulung-Pitești, satul fiind situat la doar trei kilometri de localitatea Sirnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *