Situață la 10 km de stațiunea Sovata, în județul Harghita, Salina Praid este una dintre cele mai mari mine de sare din țară și Europa. Exploatarea acesteia a reprezentat de-a lungul secolelor o sursă importantă de venit pentru localnici, mulți dintre ei lucrând acum în salină. Cu o formă eliptică, zăcământul are diametre cuprinse între 1,2 și 1,4 km și o adâncime de 2.700 metri, având rezerve pentru aproape 500 de ani, fiind o adevărată comoară pentru economia Transilvaniei.

Pentru a ajunge în inima muntelui de sare, se utilizează un autobuz care parcurge un tunel lung de 1.500 de metri. Accesul în salină se face apoi coborând 300 de trepte abrupte, dezvăluind în fața vizitatorilor un adevărat oraș subteran, la o adâncime de 120 de metri. Aerul din interior este puternic ionizat și extrem de benefic în tratarea afecțiunilor respiratorii.

Tratamentele desfășurate în Salina Praid se realizează sub supravegherea unei echipe medicale specializate, care implementează programe de gimnastică și respirație adaptate fiecărei afecțiuni în parte.

Bine de știut:
Temperatura constantă în salină este de 16 grade Celsius, indiferent de anotimp, oferind un mediu plăcut și terapeutic pentru cei care o vizitează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *