Situată la o adâncime de peste 170 de metri, Peștera Vântului este cunoscută în țara noastră ca fiind cea mai mare peșteră din țară. Se află în Munții Pădurea Craiului, chiar în apropierea localității Suncuius.

Cu toate că este de o frumusețe rară, Peștera Vântului este în prezent închisă, fiind destinată cercetărilor științifice. Cu alte cuvinte, oricât de mult ți-ai dori să pășești în interiorul său, autoritățile îți vor interzice un asemenea itinerariu, punând mai presus de orice descoperirile geografice. Inițial, Peștera Vântului a fost descoperită de Bagameri Bela, fiind pentru prima dată explorată în anul 1957.

Frumusețea pesterii este de-a dreptul cutremurătoare. Odată ce ai pășit înăuntrul ei, nu ai cum să nu admiri ceea ce a făurit natura cu atâta ușurință, coridoarele, dar și unicatele prezente aici. Așa cum aminteam, dimensiunea ei este una destul de mare, fiind amplasată pe o lungime de 50 de kilometri. Într-un cuvânt, aici vei putea remarca tot ceea ce se poate vedea într-o peșteră, fiind cea mai complexă formațiune de acest fel din țară.

Bine de știut: Denumirea sa a fost dată ca urmare a prezenței curentilor de aer destul de puternici ce se găsesc în interiorul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *