Palatul Cultural „Theodor Costescu” reprezintă unul dintre cele mai frumoase elemente arhitecturale ale localității Drobeta Turnu Severin.

Istoric Palatul Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin:
Ideea construirii sale a apărut odată cu alegerea lui Theodor Costescu în fruntea Societății „Teatrul Orașului Turnu Severin”. În câteva săptămâni, acesta a obținut toate avizele necesare pentru demararea construcției palatului.
Clădirea a început să fie construită în anul 1912, însă evenimentele tragice din 1916 au oprit lucrările. Rămas fără fonduri, Theodor Costescu a apelat la numeroase împrumuturi de la oamenii bogați ai localității, inclusiv de la Banca Națională a României.
Palatul Cultural „Theodor Costescu” și-a început activitatea teatrală în anul 1924, anul inaugurării, oferind orașului o altă înfățișare mult mai atrăgătoare.
Planurile arhitecturale au fost realizate de arhitectul Grigore Cerchez, care a proiectat mai multe săli cu diverse destinații, printre care o bibliotecă, un cinematograf, un restaurant și câteva săli care au găzduit pentru câțiva ani Muzeul „Dr. C.I. Istrati”, o sală de teatru și una de festivități.
În interiorul clădirii, se remarcă Biblioteca „I.G. Bibicescu”, fondată în anul 1925 și donată de Ion Bibicescu, fost guvernator al Băncii Naționale.

Obiective Principale de Vizitat la Palatul Cultural „Theodor Costescu”:

  • Biblioteca „I.G. Bibicescu”

În Apropiere de Palatul Cultural „Theodor Costescu”, Puteți Vizita:

  • Cetatea Medievală a Severinului, Muzeul de Artă, Făntâna Cinetică, Parcul Dragalina, Monumentul Eroilor

Contact Palatul Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin:

  • Tel: 0252/311020

Adresa Palatul Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin:

  • Localitate: Drobeta Turnu Severin
  • Strada: Bulevardul Carol I nr. 4

Coordonate GPS:

  • 44°37’25″N 22°39’16″E

Cum se Ajunge la Palatul Cultural „Theodor Costescu”:
Palatul se află la doar 2 minute distanță de Parcul Dragalina, reprezentând un punct de atracție ușor accesibil în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *