Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, județul Argeș, se distinge ca al treilea muzeu ca reprezentativitate și importanță la nivel național, fiind primul dedicat activităților tradiționale ale poporului român. Fondat la data de 7 iunie 1939 de către Regele Carol al II-lea sub numele de Muzeul Dinicu Golescu, instituția s-a dezvoltat de-a lungul timpului prin adăugarea de noi expoziții de bază, reflectând atât istoria familiei, cât și istoria culturii și civilizației tradiționale din Argeș.
La intrarea în muzeu, vizitatorii pot admira Fântâna lui Golescu, inscripționată cu laude pentru Radu Golescu, vornicul (1746-1818). Întregul complex este înconjurat de un zid înalt, cu turnuri de apărare în cele patru colțuri. Deasupra intrării în incintă se înalță un foisor construit între 1784 și 1807.
Secția memorială este organizată în conacul în sine, ultima renovare având loc în 1960. Aici se găsește mobilier din secolul al XIX-lea, biblioteca și tablourile fraților Golești. Deosebit de interesantă este baia turcească, unică în țară, construită în întregime în 1784.
Program de vizitare al Muzeului Viticulturii și Pomiculturii din Golești:
Muzeul este deschis zilnic în intervalul orar 9:00-18:00, cu mențiunea că în timpul sezonului rece, accesul publicului este permis doar până la ora 16:00. Muzeul este închis în fiecare zi de luni.