Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea reprezintă un adevărat centru cultural, unde frumusețea colecțiilor poate să provoace imaginația turiștilor.

Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea a fost înființat de familia Simian, originară din Siliștea Sibiului, cunoscută ca o mare întreprinzătoare manufacturieră locală. Așadar, în interiorul casei familiei Simian a luat naștere un muzeu autentic. O parte semnificativă a colecțiilor este expusă în vechea locuință, iar alta în spațiul destinat extinderii galeriei de artă.

În cadrul muzeului, vizitatorii pot admira colecții importante de artă, cuprinzând opere autentice de pictură și sculptură semnate de cei mai renumiți artiști români, precum Nicolae Grigorescu, Sabin Popp, Nicolae Vermont, Ion Georgescu, Sava Hentia.

Istoricul Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea evidențiază o bogată tradiție culturală, iar printre operele remarcabile se numără un celebru tablou ce aparține Școlii Venețiene, datând din secolul al XVIII-lea.

Programul de vizitare al Muzeului de Artă variază în funcție de sezon, cu închidere în zilele de luni. Taxa de intrare nu este specificată.

În apropierea Muzeului de Artă, puteți explora alte obiective turistice precum Casa Memorială Anton Pann și Parcul Mircea cel Bătrân.

Pentru informații suplimentare sau contact, Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea poate fi contactat la numărul de telefon/fax 0250 738 121. Adresa muzeului este Strada Carol I 25, și se află la doar 6 minute de Parcul Mircea cel Bătrân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *