Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu este situat în Dumbrava Sibiului, pe Calea Rășinari. Acoperind o suprafață de 96 de hectare și străbătut de 10 kilometri de alei, muzeul găzduiește peste 300 de clădiri, iar inventarul pieselor expuse în interiorul acestora numără 16,000 de exponate.

Pe lângă gospodării, muzeul prezintă ateliere pentru prelucrarea lemnului, pietrei și metalelor, dar și pentru confecționarea îmbrăcămintei și a obiectelor de uz gospodăresc. Domeniile expuse includ agricultura, creșterea animalelor, apicultura, pescuitul și vânătoarea, reprezentate în gospodării specifice precum stâne, crâme, cherhanale etc. Fiecare sector din Muzeul Astra abordează un anumit aspect al civilizației populare.

În centrul muzeului în aer liber, pe un lac de șase hectare care reflectă morile de vânt, morile plutitoare, podurile și bacurile, a fost amplasată o scenă acoperită pentru organizarea de spectacole.

Bine de știut:
Vizitatorii au posibilitatea să experimenteze plimbări cu lotcile pe lac, trase cu trăsuri și sănii trase de cai, să savureze oferte culinare tradiționale la carciumioara și hanul din muzeu, precum și să se cazeze în spațiile din incintă.

Istoric Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu:
Muzeul Astra este un muzeu etnografic în aer liber, inaugurat în anul 1963 sub denumirea de Muzeul Tehnicii Populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *