Foarte aproape de Capitală, Mănăstirea Cernica primește zilnic mii de turiști aflați în proximitate, fiind cunoscută pentru capacitățile sale miraculoase.
Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1608, fiind ctitoria Vornicului Cernica Știrbei.
Mănăstirea se găsește în comuna cu același nume, fiind amplasată chiar în mijlocul unui lac și înconjurată de păduri destul de mari și frumoase. Aici, cei care doresc să-și petreacă zilele libere de la sfârșitul fiecărei săptămâni pot să servească un dejun liniștit în cadrul micilor picnicuri organizate, dedicând un timp și un moment de închinare în cele două biserici ale mănăstirii, precum și în capelele aflate în curtea acesteia.
De asemenea, în curtea mănăstirii se află un muzeu remarcabil din punct de vedere religios, unde vizitatorii pot regăsi vechi manuscrise de artă bisericească. Turnul clopotniță de la intrare, solid construit, ne amintește de fiecare dată când trecem prin apropiere să ne oprim și să ne rugăm cu credință la icoanele bine ilustrate din interiorul bisericii.
Informații importante:
În perioada de glorie, mănăstirea l-a avut ca stareț pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, un iubitor al poveștilor religioase și al culturii biblice. În interiorul mănăstirii a funcționat de-a lungul timpului Seminarul Monahal, redeschis după anul 1995.