Lacul Gozna, situat în județul Caraș-Severin, este un lac de acumulare amplasat pe cursul superior al Văii Bărzavei, în amonte de localitatea Văliug. Amenajat în perioada 1950-1953, acest lac îndeplinește funcții multiple, fiind utilizat pentru producerea energiei electrice și furnizarea apei potabile municipiului Reșița.

Cu o suprafață de 12,6 hectare și un volum impresionant de 1.130.000 metri cubi de apă, Lacul Gozna servește și ca mijloc de atenuare a viiturilor. Poziționat în inima Banatului Montan, acest lac devine una dintre cele mai semnificative destinații din zonă, oferind un cadru ideal pentru diverse activități recreative.

Printre acestea, sporturile nautice se bucură de popularitate pe Lacul Gozna, oferind iubitorilor de aventură posibilitatea de a explora apele lacului. De asemenea, pescuitul devine o activitate atrăgătoare, iar zona de plajă oferă o oază de relaxare în mijlocul naturii.

Lacul Gozna se remarcă ca un loc deosebit în peisajul Banatului Montan, atrăgând atât vizitatori locali, cât și turiști dornici să se bucure de frumusețea sa naturală și de diversele activități recreative oferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *