Amplasată într-o zonă cu adevărat mirifică, în apropierea orașului Cluj, Cascada Ciucas reprezintă una dintre cele mai impresionante atracții turistice din țară, atrăgând mii de turiști în fiecare an, în căutarea Lacului Ciucas, un alt loc minunat situat în aceeași zonă. Desi înălțimea cascadei nu este spectaculoasă, având doar 5 metri, peisajul montan oferit, cu văi abrupte și alte cascade mai mici ce se varsă în lacul de la poale, te va încânta și te va determina să revii în aceste locuri.

Putem compara apa cascadelor cu cea din băile moderne, din jacuzzi, care bolborosește atât la coborare, cât și pe întregul traseu al râului care curge încet spre a se revarsa în aceste locuri. Râul urmează un traseu sinuos, printre stânci abrupte, o priveliște foarte plăcută. Dacă sunteți pasionat de fotografie, vizitarea acestor regiuni vă poate oferi cadre de neuitat. Astfel, chiar dacă această mini-cascadă nu este la fel de impunătoare ca Cascada Cailor sau Cascada Urlătoarea, farmecul său o clasează printre cele mai interesante și impresionante din țară.

Informații utile:
Cabana Poarta Apusenilor oferă multiple opțiuni de cazare, fiind situată în imediata apropiere a cascadei, la mai puțin de 10 minute de aceasta.

În apropierea Cascadei Ciucas, puteți explora și alte atracții turistice:
În regiune se găsește stațiunea Băile Turda, cunoscută pentru posibilitățile sale de recuperare balneară.

Cum să ajungi la Cascada Ciucas:
Accesul la cascada este facil, situându-se la aproximativ 50 de kilometri de orașul Cluj-Napoca, urmând traseul Turda – Mihai Viteazu – Cornesti – Posul Moldovenesti. După ce traversați râul Arieș, trebuie să virați la dreapta în jurul râului și apoi să urmați un drum pietruit pentru câțiva kilometri, până când veți ajunge în final la Cascada Ciucas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *