Casa Memorială „Andrei Mureșanu” din Bistrița este una dintre cele mai reprezentative atracții turistice ale localității Bistrița, fiind o modalitate prin care fiecare locuitor ajunge să se mândrească. Aceasta reprezintă locul în care autorul și-a petrecut copilăria, fiind o locuință moștenită de la bunicii săi.

De-a lungul timpului, casa a trecut prin numeroase încercări. Un puternic incendiu a ajuns să o distrugă din temelii, fiind reconstruită în perioada 1983, la ordinul autorităților locale. Începând cu anul 1984, în interiorul său au fost adăpostite colecțiile de carte ale Bibliotecii Județene pentru Copii și Tineret.

Istoricul Casei Memoriale Andrei Mureșanu din Bistrița arată că aceasta este destul de veche, datând din perioada începutului de secol XIX și respectând modelul de construcție clasic românesc, fără să iasă prea mult în evidență, completând structura și arhitectura orașului, așa cum a fost conceput în acea perioadă.

Obiectivele principale de vizitat la Casa Memorială Andrei Mureșanu includ colecții ample de cărți, dovezi ale revoluției pașoptiste, scrisori și publicații, toate contribuind la demonstrarea întregii opere a autorului „Răsunetului” românesc.

Programul de vizitare al Casei Memoriale Andrei Mureșanu este:

  • Luni – Vineri: 08:00 – 16:00
  • Sâmbătă – Duminică: Închis

În apropierea Casei Memoriale Andrei Mureșanu, puteți vizita și alte obiective turistice, cum ar fi Parcul Han, Biserica Sfântul Dumitru și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Casa Memorială Andrei Mureșanu la numărul de telefon: 0745.397564.

Adresa Casei Memoriale Andrei Mureșanu din Bistrița:

  • Localitatea: Bistrița
  • Strada: Andrei Mureșanu nr. 19

Casa Memorială Andrei Mureșanu se află la aproximativ 7 minute de Parcul Han.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *