Biserica Ursulinelor din Sibiu este unul dintre cele mai vechi edificii de cult din oraș, reprezentând o combinație remarcabilă între stilul gotic și influențele baroce, ceea ce o face extrem de atrăgătoare pentru turiști.

Exteriorul bisericii este construit în stil gotic, iar un element deosebit de important este portalul de pe fațada vestică. Interiorul păstrează elemente gotice, iar eleganța desăvârșită a acestuia este evidențiată de balconul din fier forjat, arcadele interioare și forma și structura capelei, reprezentând caracteristici semnificative ale epocii baroce.

Biserica Ursulinelor a primit recunoștința împărătesei Maria Tereza, care în 1769 a donat călugărițelor 40.000 de guldeni pentru construirea de clădiri mănăstirești. La scurt timp, biserica a intrat sub adăpostul religiei lutherane.

Istoric Biserica Ursulinelor din Sibiu:
Construită în 1479 la ordinul călugărilor dominicani, Biserica Ursulinelor a trecut prin mai multe etape de restaurare, în anii 1969 și apoi între 1996-1998.

Obiective principale de vizitat:
Picturile din interiorul bisericii, încadrate în cele trei altare recent construite, prezintă reprezentări ale Maicii Domnului, Sfintei Mucenice Ursula și a Sfintei Angela Merici, fondatoarea Ordinului Ursulinelor.

Program de vizitare:
Zilnic

Obiective turistice în apropiere:
Muzeul Astra – Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Siigerus, Muzeul Astra – Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Turnul Sfatului, Muzeul Național Brukenthal, Podul Minciunilor, Muzeul de Istorie Naturală Sibiu.

Contact Biserica Ursulinelor din Sibiu:

  • Tel: 0269 430 754

Adresa Biserica Ursulinelor din Sibiu:

  • Localitate: Sibiu
  • Strada: General Magheru nr. 38

Cum se ajunge la Biserica Ursulinelor:
La aproximativ 4 minute distanță de Turnul Bărbierilor din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *