Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia este un punct de atracție culturală și istorică deosebit de valoros. În plus față de informațiile deja menționate, iată câteva detalii suplimentare:

 1. Colecțiile de Carte Rare:
 • Biblioteca deține nu doar cele mai vechi tipărituri ale țării, dar și manuscrise rare și de o valoare inestimabilă. Printre acestea se numără opere precum Codex Aureus, Psaltirea lui David, Evangheliarul de la Lorsch, Biblia Sacra, Codex Burgundus, Biblia lui Șerban Cantacuzino, Noul Testament de la Belgrad, Palia de la Orăștie.
 1. Primul Observator Astronomic al Țării:
 • În anul 1792, a fost fondat aici primul observator astronomic al țării, subliniind contribuția bibliotecii la dezvoltarea științifică.
 1. Istoria Bibliotecii:
 • Biblioteca Batthyaneum a luat ființă pe vechiul sediu al bisericii trinitarienilor, iar desființarea acesteia în 1780 a marcat începutul unei noi instituții de importanță culturală majoră.
 1. Inovații și Proceduri de Vizitare:
 • Biblioteca oferă un program la cerere pentru vizitatori, iar utilizarea și accesul la manuscrisele rare necesită respectarea unor proceduri specifice, detaliate pe site-ul oficial.
 1. Atracții în Apropiere:
 • Vizitatorii pot explora și alte obiective turistice din apropiere, cum ar fi Palatul Apor, Catedrala Reîntregirii și Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail.
 1. Adresă și Contact:
 • Adresa Bibliotecii Batthyaneum este Str. Gabriel Bethlen Nr. 1, Albă Iulia. Pentru informații suplimentare și programări, puteți contacta biblioteca prin telefon sau fax la 0258-811939 sau vizitați site-ul oficial.

Aceste detalii completează imaginea despre Biblioteca Batthyaneum, evidențiind nu doar patrimoniul său valoros, ci și contribuția sa la promovarea culturii și a cunoașterii în comunitatea locală și în întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *