Barajul Paltinu reprezintă o atracție deosebită pentru locuitorii din regiunea Prahovei, fiind construit pe cursul râului Doftana cu scopul de a asigura alimentarea cu apă potabilă pentru regiunile Ploiești și Cămpina.

Edificat într-o zonă muntoasă extrem de fascinantă, Barajul Paltinu oferă turiștilor ajunși în aceste locuri o oază de relaxare. În jurul regiunii, vizitatorii pot învăța despre obiceiurile ciobanilor de la stânele care înconjoară această zonă. Astfel, pe lângă priveliștile minunate oferite de natură, fiecare turist are oportunitatea să experimenteze tradițiile locale.

Istoricul Barajului Paltinu, situat în valea râului Doftana, datează din perioada 1968-1970 și a fost realizat conform planurilor arhitectului Aristide Teodorescu.

Principalele obiective de vizitat în zona Barajului Paltinu includ însuși barajul, cu toată frumusețea și importanța sa.

În apropiere de Barajul Paltinu, turiștii pot explora și alte atracții turistice, cum ar fi ruinele Bisericii Vechi din satul Trăisteni și rezervația naturală de brazi Glodeasa din apropierea aceluiași sat.

Adresa Barajului Paltinu, situat în valea râului Doftana, se află în județul Prahova.

Accesul la Barajul Paltinu este facilitat, aflându-se în apropierea Cheilor Doftanei, iar vizitatorii pot ajunge cu ușurință pentru a se bucura de această minunată destinație turistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *