Stațiunea termală Băile Boghiș este situată în partea de nord-vest a României, în comuna Boghiș, județul Sălaj. Cele mai importante orașe din apropierea Băilor Boghiș sunt Cluj-Napoca, situat la 135 de km, Zalău, situat la 45 de km, și Șimleu Silvaniei, situat la 15 km.

Datorită apelor termominerale, așezării pitorești, reliefului, peisajului plăcut și climatului blând, stațiunea s-a remarcat ca stațiune balneoclimaterică, atrăgând un număr mare de turiști. Conform studiilor de mediu, stațiunea se află într-un cadru ambiental fără factori poluanti. Factorii terapeutici ai stațiunii includ apele minerale, bioclimatul sedativ și namolul terapeutic de turbă.

Apele termale sunt indicate în tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, afecțiunilor ginecologice și reumatismale, spondiloză, artroză, iar în cadrul curelor interne pentru afecțiunile tubului digestiv.

Această zonă se caracterizează prin o faună specifică Europei Centrale. Animalele cu răspândire în Europa Centrală sunt predominante, dar specificul acestei unități zoografice este dat de unele specii cu areal circumscris mai mult teritoriului României, cum ar fi: microtus arvalis heptneri, spalax graecus anticuus (mamifere), cucuveaua transilvăneană și mierla neagră.

Turiștii au opțiunea de a se caza în hoteluri, căsuțe de lemn sau în locuri special amenajate pentru corturi. Stațiunea oferă posibilități de practicare a sporturilor (teren de sport), înot, excursii, dar și o zi relaxantă pe terasele sau în grădinile de vară din stațiune.

Băile Boghiș sunt recunoscute și pentru facilitățile de cazare variate, precum hoteluri și căsuțe de lemn, oferind turiștilor opțiuni diverse pentru o ședere confortabilă. În plus, stațiunea dispune de locuri special amenajate pentru corturi, oferind o experiență mai apropiată de natură pentru cei pasionați de camping.

Stațiunea este potrivită nu doar pentru tratamente balneare, ci și pentru activități recreative. Turiștii pot practica diverse sporturi, având acces la terenuri de sport, și se pot bucura de înot în apele termale benefice pentru sănătate. Excursiile în împrejurimi oferă oportunități de explorare a peisajelor pitorești și a atractiilor turistice locale.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate oferite de apele minerale, turiștii pot profita și de facilitățile de relaxare din stațiune, inclusiv terasele și grădinile de vară, oferind momente de odihnă și recreere.

În concluzie, Băile Boghiș oferă o combinație unică între tratarea afecțiunilor medicale și posibilitățile ample de agrement și relaxare, transformându-le într-o destinație atractivă pentru turiști din diferite categorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *