Localizată în județul Bacău, în partea estică a Munților Orientali, în Muntii Nemira, la o altitudine de aproximativ 530 de metri, Stațiunea Slănic Moldova este cunoscută și sub numele de Băile Slănic Moldova.
Factorii naturali de cură includ ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale (descoperite încă din anul 1801). Baza de tratament a Sanatoriului oferă diverse tipuri de proceduri, în funcție de terapia recomandată de medic:
- Pneumoterapie: aerosoli și inhalări cu ape minerale
- Masoterapie: procedura de masaj manual terapeutic
- Electroterapie: ionizări, curenti diadinamici, unde scurte, ultrasunet
- Magnetoterapie
- Termoterapie: aplicații cu parafină, ultraviolete, solux (infraroșii)
- Hidroterapie: băi cu bule, băi galvanice
Serviciile de explorări funcționale includ EKG, spirometrie, ecografie. Unitatea sanitară de interes public național, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, Stațiunea Slănic Moldova oferă servicii de recuperare medicală, pentru adulți și copii, în regim de spitalizare și ambulatoriu, pe următoarele profile de patologie:
- Respirator
- Hepato-digestiv
- Renal
- Reumatismal cronic degenerativ
- Circulator
Tipurile de turism care pot fi practicate în zonă sunt: turismul balneo-terapeutic, de recreere și odihnă, turismul de agrement, turismul cultural și științific, turismul religios, agroturismul și cicloturismul.