Stațiunea Bazna se află în nordul județului Sibiu, într-o regiune deluroasă, la o altitudine medie de 320 de metri.

Clima blândă, protejată de vânturi și de factori de stres, transformă stațiunea Bazna într-un loc ideal pentru odihnă, relaxare și tratament, oferind o experiență în mijlocul naturii. Apele minerale (clorurate sodice, iodurate, bromurate, concentrate, atermale etc.), namolul terapeutic extras din bazine, bioclimatul de crutare, atmosfera bogată în aerosoli și hidroioni de iod și sodiu sunt factorii principali de cură specifici stațiunii Bazna.

Stațiunea dispune de diverse facilități pentru tratament, printre care se numără: instalații pentru băi calde cu apă minerală în căzi și bazine, instalații pentru băi calde cu namol și impachetări calde cu namol, amenajări pentru aerohelioterapie, ungeri cu namol și băi reci în bazine cu apă minerală, instalații complexe pentru electro și hidroterapie, sală de gimnastică medicală și masaj medical.

Stațiunea Bazna este recunoscută pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale degenerative, reumatismale inflamatorii, reumatismale abarticulare, posttraumatice, neurologice periferice, ginecologice și afecțiuni asociate.

În prezent, stațiunea Bazna trăiește o perioadă de revigorare din perspectivă turistică, iar resursele naturale ale sale atrag tot mai mulți turiști din diferite categorii. La granița dintre județele Sibiu și Alba, stațiunea Bazna se remarcă prin arhitectura sașească și peisajul pitoresc. Apele bogate în săruri și iod au făcut ca renumele stațiunii să se extindă dincolo de granițele țării, atrăgând numeroși turiști străini în căutare de relaxare și tratament.

Tratamentul complex oferit, care acționează termic, chimic și mecanic, este recomandat anual pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului reproducător, locomotor, necesită recuperări post-traumatice sau prezintă deficiențe respiratorii etc. Nămolul de Bazna, cu efect complex, nu necesită pregătire prealabilă și poate fi aplicat direct pe piele.

Tratamente oferite:

  • Aromaterapie;
  • Fitoterapie;
  • Dietoterapie;
  • Gemoterapie;
  • Homeoterapie;
  • Kinetoterapie;
  • Masoterapie;
  • Meloterapie;
  • Chiroterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *