Când începi călătoria către Timișoara, pornind din Pestera Muierii, este recomandat să faci o scurtă oprire pentru a admira singurul loc din România populat cu zimbri. Rezervația de zimbri de la Hațeg-Slivuț a fost inițial populată cu această specie în anul 1958. Primii doi zimbri aduși aici au fost transportați din Polonia, o țară vecină. După reproducerea cu succes a acestei specii, au reușit să populeze și alte două locații de importanță similară: Vânători-Neamț și Neagra-Bucșani.

Când ajungi aici, vei putea admira o specie aflată în pericol de dispariție din cauza “înțelepciunii” oamenilor. Chiar și așa, de această dată, se pare că oamenii își recunosc valoarea și sunt curioși să-i admire și să-i cunoască mai bine. Prin urmare, pe lângă importanța lor științifică pentru cercetători, zimbrii reprezintă un adevărat punct de atracție pentru locuitorii țării care trec prin aceste meleaguri.

Bine de știut:
Zimbrul este cel mai mare animal din lume, din punct de vedere al greutății sale, atingând aproximativ 900 de kg la maturitate. Zimbrii trăiesc în păduri, fără a-și face griji cu privire la atacurile altor animale sălbatice. În captivitate, zimbrii trăiesc în medie 28 de ani, dar în sălbăticie, durata lor de viață este mai scurtă.

Cum să ajungi la Rezervația de zimbri de la Hațeg:
Pentru a ajunge la rezervație, este suficient să te îndrepți către localitatea Hațeg. La ieșirea din localitate, spre Cluj, va trebui să urci aproximativ 500 de metri pentru a ajunge în rezervație, situată în mijlocul pădurii, un mediu prielnic oricărui animal sălbatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *