Podul Minciunilor se află situat în orașul Sibiu și reprezintă una dintre cele mai frumoase atracții ale localității. Cu un trecut bogat în istoria neamului, este considerat primul pod de fier turnat din România.

Podul Minciunilor din Sibiu este învăluit în numeroase legende care își pun amprenta asupra numelui său. Conform unei tradiții, se spune că oricine rostește o minciună pe acest pod va aduce nenorocire și că podul va cădea. În trecut, băieții de la Academia Militară se întâlneau aici cu cele mai frumoase fete din oraș, jucând farse care le aduceau dezamăgiri. O altă legendă relatează că negustorii care înșelau clienții erau aruncați în apă peste brațele acestui pod.

Istoric Podul Minciunilor din Sibiu:
Construit în anul 1771 cu o structură din lemn, Podul Minciunilor a fost reconstruit în 1859 din fier, fiind proiectat de Frederichs Hutte. O inovație notabilă a fost absența pilonilor de susținere, fapt ce a dus la porecla de „Podul culcat”, asociat cu termenul „minciună”.

Obiective principale de vizitat la Podul Minciunilor:
Podul Minciunilor, reprezentând un adevărat monument istoric.

Program de vizitare Podul Minciunilor:
Deschis oricând.

În apropiere de Podul Minciunilor, puteți vizita și următoarele obiective turistice:
Turnul Sfatului, Muzeul Astra – Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus, Muzeul Astra – Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Muzeul Național Brukenthal, Biserica Romano-Catolică.

Adresa Podul Minciunilor din Sibiu:
Localitate: Sibiu
Strada: Piața Mică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *