Munții Călimani reprezintă unul dintre cele mai înalte masive montane din România, făcând parte din categoria Carpaților Orientali. Vârful cel mai înalt este cu mult Pietrosul, având o altitudine de 2100 de metri.

Declarată “parc național”, zona Munților Călimani impresionează cu o faună destul de rară. Prezența jneapanului, a cocoșului de mesteacăn și a zambrului în această regiune a determinat ocrotirea acestor locuri, fiind protejate prin lege.

Parcul Național Călimani se întinde pe o suprafață de 24.041 hectare, iar în regiunea sa se pot permite atât pasunatul, cât și tăierea lemnului în cantități limitate.

Pentru a ajunge în Munții Călimani, poți alege fie să parcurgi traseul cu mașina, fie cu trenul, accesul în regiune fiind destul de facil. Datorită întinderii sale, Parcul Național Călimani cuprinde patru județe importante – Suceava, Harghita, Mureș și Bistrița-Năsăud. Astfel, pentru a ajunge în zonele protejate ale parcului, poți opta să urmezi drumul dinspre Vatra Dornei către Poiana Stampei sau să vii dinspre Râstolnița către Toplița.

Bine de știut:
Posibilitățile de cazare sunt destul de limitate, mulți turiști confruntându-se cu această provocare. De multe ori, pensiunile sunt situate la poalele muntelui, însă și acestea sunt destul de puține. Prin urmare, în cazul în care doriți să vă petreceți concediul în aceste locuri, este indicat să faceți o rezervare prealabilă la una dintre pensiunile din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *