Parcul Herăstrău se întinde în partea de nord a Bucureștiului, delimitat de Bulevardul Prezan Constantin, Bulevardul Aviatorilor, Șoseaua Nordului, Strada Elena Văcărescu, Șoseaua București-Ploiești și Șoseaua Kiseleff. Construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău, parcul se întinde pe o suprafață totală de 187 de hectare, iar aleea care înconjoară lacul se întinde pe o lungime de 5,92 km.

Proiectul parcului a fost elaborat de arhitecții Ernest Pinard și Rebhun, cu contribuția arhitectului Octav Doicescu, responsabil pentru designul aleilor. În 1951, parcul a fost inaugurat în forma sa extinsă, pe dimensiunile actuale.

De-a lungul timpului, parcul a purtat mai multe denumiri, precum Parcul Național, Parcul Carol al II-lea și Parcul I. V. Stalin. În perioada în care era numit după Stalin, la intrarea în parc se afla o statuie a liderului sovietic, ridicată în 1951 și demolată în 1962. În prezent, în acel loc se găsește statuia lui Charles de Gaulle.

Parcul Herăstrău a fost recunoscut ca monument istoric și a fost inclus în Repertoriul Arheologic Național, deoarece pe malul de nord-est al Lacului Herăstrău a fost descoperită o așezare paleolitică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *