Cu toate că denumirea sa este destul de “Amara”, lacul Amara este, în realitate, unul destul de sărat. Nu de puține ori, turiștii aflați în căutarea lacului Amara au confundat traseul, ajungând în județul Buzău. În realitate, cel despre care povestim se află situat în județul Ialomița.

Dimensiunile lacului Amara sunt impresionante, având o suprafață de 132 de hectare și o adâncime maximă de 3 metri. Cu toate acestea, an de an, procesul de evaporare al apei sărate este destul de ridicat, iar dimensiunile lacului se reduc vizibil. Datorită proprietăților sale, lacul Amara găzduiește un complex balnear cu proprietăți terapeutice dintre cele mai importante. Namolul găsit aici, dar și sărurile, clorurile, iodurile și bicarbonații i-au mărit proprietățile, făcându-l cunoscut atât de turiștii români, cât și de cei din străinătate, dornici de recuperare. Proprietățile sale terapeutice sunt cunoscute încă din anul 1936. Până atunci, localnicii cunoșteau efectele pozitive ale lacului, utilizându-l în recuperările reumatismale.

Cercetările științifice realizate de-a lungul timpului au condus către denumirea de “liman fluviatil” al lacului Amara. De menționat că lacul se află între localitățile Slobozia și Buzău, în localitatea Amara. Tratamentul oferit aici include recuperarea unor afecțiuni reumatismale, respiratorii, boli endocrine, dermatologice, boli ortopedice și articulare, afecțiuni ginecologice sau chiar paralizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *