Unul dintre rarele parcuri zoologice din Moldova își întinde aripile în vecinătatea stadionului municipal, în partea de vest a pitorescului oraș Rădăuți. Cu o suprafață generoasă de 10 hectare, grădina zoologică se impune ca un magnet pentru turiști și localnici, fiind una dintre bijuteriile de necontestat ale localității.

Aici, vizitatorii sunt invitați să admire o varietate uimitoare de specii, de la cai și ponei, vulpi și ursuleți, la porci originari din Asia, lame, lebede elegante și numeroase specii și subspecii de păsări, desprinse parcă din paginile unei cărți de povești.

Cu toate acestea, punctul culminant al experienței rămâne impresionantul număr de specii de maimuțe care captivază atenția celor mici și mari. În ciuda faptului că parcul zoologic din Rădăuți a fost întotdeauna o destinație preferată pentru vizitatori din toată țara, eforturile constante de îmbunătățire și modernizare au devenit esențiale.

În acest sens, Ministerul Mediului și administrația locală au lansat ambțiosul proiect „Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuți.” Scopul acestui proiect amplu este să aducă îmbunătățiri semnificative atât în condițiile de trai ale animalelor, cât și în experiența de vizitare pentru public, creând un spațiu care să îmbine educația cu bucuria descoperirii și protejarea mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *