Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia este una dintre cele mai semnificative monumente arhitecturale din România. Stilul său arhitectural încearcă să îmbine elementele gotice cu cele romanice, inspirându-se din perioada medievală. Construcția Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia a început în secolul al XVIII-lea, având trei abside, un turn peste un careu și două turnuri peste latura de vest, constructorul dorind să o modeleze asemenea unei basilici cu trei nave.

Specialiștii consideră că una dintre cele mai importante piese arhitecturale care datează încă din perioada Renascentistă în Transilvania este capela “Lazo”, situată în nordul Catedralei Romano-Catolice din Alba-Iulia. Această capelă încearcă să descrie aproape în detaliu câteva elemente gotice, prezentând nervuri și o boltă a căror picturi reprezintă marile personalități ale vremii.

Istoricul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia:
Construcția catedralei a început în secolul al XVIII-lea, iar în interiorul său se găsesc sarcofagele unor personalități precum Iancu de Hunedoara, Ioan Sigismund, regina Isabella, Johannes Miles și Ladislau, fiul cel mare al lui Iancu de Hunedoara.

Obiective principale de vizitat la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia:
Dacă vizităm Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, putem admira sarcofagele lui Iancu de Hunedoara, Ioan Sigismund, regina Isabella, Johannes Miles și Ladislau – fiul cel mare al lui Iancu de Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *