Unul dintre cele mai semnificative brațe ale Dunării este Borcea, reprezentând o atracție turistică deosebită în regiunea Deltei Dunării, unde fluviul se împarte în trei brate majore: Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe.

Brațul Borcea impresionează prin imaginea sa și are o capacitate de revarsare considerabilă, contribuind la caracterul sălbatic al peisajului. Acest braț navigabil este tranzitat zilnic de sute de vase comerciale, adăugându-i un plus de vitalitate și importanță economică.

În zona localității Cernavoda, priveliștea devine deosebit de frumoasă. De pe un pod înalt, turiștii pot admira frumusețea terenurilor ușor sălbatice, unde mâna naturii încă nu a fost tulburată de tehnologiile umane. Zeci de hectare de pădure însoțesc „călătoria” brațului Borcea, încă de la formare și până la întâlnirea sa cu Dunărea.

Informații utile:
Bratul Borcea se desprinde de Dunăre în regiunea Calarasi-Ostrov și se reuneste cu fluviul în dreptul localității Giurgeni. Acesta are o lungime de aproximativ 70 de kilometri, oferind o experiență pitorească și interesantă pentru cei care explorează această parte a Deltei Dunării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *