Biserica Leproșilor din Sighișoara reprezintă unul dintre cele mai semnificative monumente istorice din localitate. Construită în stilul barocului rustic, biserica are la intrare un turn înalt cu clopotniță și o navă. De la începuturi, biserica Leproșilor a fost dotată cu un cor, care adăpostește una dintre cele mai vechi orgi din țară, păstrată intactă și astăzi.
Zidurile solide ale bisericii Leproșilor din Sighișoara sunt întărite de câte trei contraforturi. În interior, se găsesc câteva tablouri cu valoare minoră, unul dintre ele evidențiază turnurile cetății, iar o altă pictură din 1882, realizată de L. Schuller, și o cutie a milelor cu picior, donată de un meșter din regiune încă din 1856.
Biserica Leproșilor din Sighișoara este situată pe malul Târnavei. Construită în perioada 1480-1500, inițial a servit satele din regiune și a avut un rol defensiv, fiind înconjurată de un zid de apărare în curtea sa. În 1570, printr-o donație de la un preot, s-a amenajat o leprozerie pentru tratarea bolnavilor. Astfel, în jurul bisericii s-au construit chilii folosite ca adăpost pentru bolnavii de lepră din regiune.
Adresa Bisericii Leproșilor din Sighișoara:
Strada: Stefan cel Mare nr. 34